Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Online kennis- en leerbijeenkomst: Gemeentelijke stakeholders vertellen, de energiecoöperatie.

Waar gaat het om?  
​​​​​​​Veel gemeenten hebben vorig jaar hun transitievisie warmte vastgesteld. Na het plannen maken komt het nu aan op de uitvoering. Bij de uitvoering zijn stakeholders onmisbaar.

Een van de stakeholders is de energiecoöperatie. In bijna alle gemeenten is wel een, of soms zelf verschillende, lokale energiecoöperatie actief. Gemeenten werken over het algemeen graag met hun samen, omdat deze energiecoöperaties bestaan uit actieve en betrokken bewoners. Maar hoe werk je als gemeente samen met een lokale energiecoöperatie en vice versa? Er komt een gemeente aan het woord en een energiecoöperatie vertelt tegen welke kansen en knelpunten zij aanlopen in de samenwerking met de gemeente. Daarnaast komt ook Siward Zomer van Energie Samen (koepelorganisatie van energiecoöperaties) aan het woord.

Wat doet het ECW?  
Het Expertise Centrum Warmte (ECW) is er voor gemeenten. Het is een deskundig kenniscentrum, dat gemeenten technisch, economisch en wat betreft duurzaamheid ondersteunt bij de warmtetransitie van de Nederlandse woningen en gebouwen in wijken en buurten. 


Doelgroep:                
Onze doelgroep is alle gemeenten in Nederland, energiecoöperaties en andere geïnteresseerden.
Wanneer?                 
30 mei 2022 van 14.00 tot 15:00 uur


Programma   
14:00 uur       
Welkom en introductie


14:05 uur       
Timo Veen van de gemeente Opsterland, Friesland,
vertelt over de kansen en uitdagingen van de warmtetransitie en de samenwerking van de gemeente met energiecoöperaties en lokale belangenverenigingen


14:20 uur       
Pieter de Kroon van de energiecoöperatie Wijnjewoude Energieneutraal (WEN) vertelt over de energiecoöperatie en de samenwerking met de gemeente Opsterland.


14:35 uur       
Korte introductie koepelorganisatie Energie Samen


14:40 uur        
Tafelgesprek
​​​​​​​

14:55 uur       
Terugkoppeling en afsluitingTijdens deze online bijeenkomst is er genoeg ruimte om vragen te stellen.

Na de energiecoöperaties, staan de netbeheerders centraal.